X

Cookies maken ons aanbod gebruiksvriendelijker en effectiever. Door de site te bezoeken, gaat u akkoord met gebruik van de cookies.

Lees meer Ok

Ledûb; onze trots!

donderdag 3 oktober 2019 15:42

undefined

Interview vakblad MannenMode

Onlangs hebben wij een interview gegeven aan vakblad MannenMode.
Hierin leggen wij onze trots voor ons merk uit en geven wij een kijkje in de wereld van Ledûb overhemden.

undefined

Onderweg met Ledûb shirts

Trots zijn we op het merk Ledûb. Sinds 1963 zijn wij dé specialist in overhemden.
Ledûb staat voor kwaliteit, draagcomfort en eerlijke productie. Ledûb zit vol energie voor het nieuwe seizoen. We houden van eigenzinnigheid in prints en hebben oog voor bijzondere details. We maken mooie overhemden met perfecte pasvormen en een hoog draagcomfort. Daarnaast zijn we trots op de prachtige stofkwaliteiten die we leveren en op de eerlijke Europese productie. Het is onze missie om overhemden te maken die je heerlijk vindt om te dragen.

Lees meer over de rijke historie van Ledûb.

undefined

Life on the road collectie

De Ledûb herfst/ winter collectie 2019 staat in het teken van het thema ‘Life on the road’.
Inspiratie voor het Ledûb designteam is de mobiliteit van de man. Dagelijks reizend, naar werk, sportieve of culturele activiteiten, of op weg naar een verblijf in winterse oorden.
Het resultaat van al deze (ontdekkings) reizen is een prachtige collectie met winterwarme kleuren, veel structuren en beeldende grafische prints. De collectie biedt een breed spectrum aan draagmogelijkheden van de New Formal look naar Informal of ook wel Smart Casual genoemd. New Formal combineert een mooi overhemd met een jeans of chino en colbert.
Ledûb heeft hiervoor altijd het perfecte overhemd. Smart Casual kun je een Ledûb shirt dragen met een vest of juist zelfstandig, zoals een gewassen denim overhemd.

Bekijk de nieuwe Life on the road collectie.

undefined

Stofkwaliteiten

Trots zijn we op de prachtige stofkwaliteiten die hoofdzakelijk in Europa ingekocht worden. Hier worden hoogwaardige shirts van gemaakt in het eigen productiebedrijf in Macedonië.

undefined
Two Ply
Two Ply shirts zijn gemaakt van dubbel geweven lange vezels waardoor dit een hoogwaardige stofkwaliteit is.


undefined
Strijkvrij
Non Iron betekent strijkvrij. Deze strijkvrije overhemden dragen prettig dankzij de comfortabele, ademende 100% katoenen stof. De overhemden hoeven niet gestreken te worden wanneer je ze na het wassen direct uithangt op een hanger.


undefined
Stretch
Stretch is een gemengde kwaliteit van katoen en elastaan. Het hoge aandeel katoen geeft draagcomfort en de elastaan zorgt voor extra bewegingsruimte.


undefined
Easy Iron
Easy Iron is een verfijnde kwaliteit van 100% katoen die makkelijk in onderhoud is doordat het overhemd enkel licht opgestreken hoeft te worden en kreukarm is tijdens het dragen.

undefined

Eerlijke Europese productie

Ledûb overhemden worden geproduceerd in het eigen productiebedrijf in Macedonië. Hier wordt door meer dan 185 medewerkers gewerkt volgens moderne en maatschappelijk verantwoorde productiemethodes. Zij werken onder eerlijke werkomstandigheden met een marktconform salaris. Natuurlijk  vindt in de fabriek geen kinderarbeid plaats en voldoen wij aan alle ILO voorwaarden. Vanuit Nederland is er een nauwe samenwerking met de collega’s in het productiebedrijf.

Lees meer over het productieproces van een Ledûb overhemd.

undefined

Draagcomfort

Om eenieder passend te kunnen kleden biedt Ledûb 3 pasvormen en meerdere mouwlengtes aan.


Slim Fit
Slim fit staat voor een extra slanke pasvorm die het lichaam accentueert. Deze fit heeft slanke mouwen. Door twee coupenaden op de rug sluit het overhemd mooi aan op het lichaam. Perfect voor een slank postuur. Rood Slim fit label voor duidelijke herkenbaarheid.

Tailored Fit
Tailored fit staat voor een slanke pasvorm die past bij het huidige modebeeld. Tailored fit heeft een iets getailleerde taillewijdte. Blauw Tailored fit label voor duidelijke herkenbaarheid.

Modern Fit
Modern fit staat voor een ruime pasvorm en is geschikt voor de man met een wat corpulenter postuur. Zwart Modern fit label voor duidelijke herkenbaarheid.

Ledûb shirts zijn beschikbaar in meerdere mouwlengtes; korte mouw, normale mouwlengte (mouwlengte 5) en extra mouwlengte (mouwlengte 7). Daarnaast biedt Ledûb personal made shirts aan. Retailers kunnen via de 3D shirt designer het shirt online naar wens van de consument vormgeven. Met de personal made service biedt Ledûb een compleet aanbod voor iedereen.

undefined

Duurzaamheid

Ledûb geeft om de mensen die de shirts maken. De productie vindt plaats in de eigen Europese fabriek. Veiligheid en eerlijke arbeidsomstandigheden zijn daarom ook heel belangrijk.
Daarnaast neemt Ledûb deel aan amfori BSCI, dé toonaangevende internationale beroepsorganisatie voor open en duurzame handel. Wij verbeteren de sociale prestaties van onze toeleveringsketen via amfori BSCI.
Naast een eerlijke productie worden er maatregelen getroffen om het gebruik van plastic te minimaliseren. Er wordt steeds minder plastic gebruikt bij de opmaak van de shirts.
Dit om het gebruik van plastic tegen te gaan en te werken aan een schonere wereld.

undefined

Fans van Ledûb

Al jaren op rij is Ledûb hofleverancier van overhemden bij de concerten “Groot met een zachte G” van Guus Meeuwis.
Deze jarenlange samenwerking met Manon Meijers Styling doen wij met veel plezier. Zowel Guus als Manon passen bij Ledûb door de  grote passie waarmee ze werken.

Ondanks alle succes behouden ze hun authenticiteit en staan ze voor absolute topkwaliteit. Daarnaast  dragen meerdere voetbalteams in de Eredivisie,
in samenwerking met van Uffelen mode, Ledûb  overhemden zoals ADO Den Haag, FC Groningen, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle.